Babapiskótás-almás sütemény (Sütés nélkül)

Nyomtatás E-mail
(23 szavazatok, átlag 3.52 az 5-ből)

Könnyen elkészíthető, sütés nélkül. Vigyázat! Hamar elfogy annyira finom! 

Kedves Barátnőm küldte nekem ezt a receptet.  

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 2 csomag babapiskóta
  • 2 csomag vaniliás pugingpor
  • 4,5 dl víz
  • cukor
  • fahéj
  • citromlé
  • 2 dl Hu-la-la tejszín
  • kapcsos tortaforma
 
Elkészítés:
  • Az almát lereszeljük és egy nagy lábasban, 2 dl vízzel felöntve puhára pároljuk. Ízesítsük ízlés szerint cukorral és fahéjjal.
  • Amikor már az alma megpuhult, a pudingokat elkeverjük 2,5 dl vízzel és az almához adjuk.
  • Sűrüsödésig főzzük, folyamatos kevergetés mellett.
  • Amíg az alma készül, a tortaformát béleljük ki papírral, alul és körben is. 
  • Ha ez kész, az egyik csomag babapiskótát tegyük a forma aljába és öntsük rá az alma felét.
  • Símítsuk el, majd jöhet a másik csomag piskóta, és az alma másik fele.
  • Hűtsük ki, tegyük hűtőbe.
  • Mikor már teljesen lehült és öszeállt, verjük fel a tejszínhabot, és kenjük rá a tortára.
  • Tetejét díszítve kínáljuk.