Mindenmentes csokis tejberizs |
![]() |
![]() |
![]() Nos, a palacsinta után az újabb finomság a tejberizs, amit nagyon nagyon szeretek. Főleg, ha csokis, narancsos... vaníliás. Igazából egyáltalán nem bonyolult ezt a csemegét tej, tojás, glutén mentesen elkészíteni. Sőt, akár cukor mentesen is.
Hozzávalók:
A rizst egy lábosba teszem és felöntöm annyi vízzel hogy épp ellepje, majd a vizet elforralom.
A lábost félre húzom, és belereszelem a narancs héjját, majd a narancsot félbe vágom és belefacsarom. A vanília rudat félbevágom hosszában és kikaparom a finom velőt, és a rizshez adom. Én beleteszem a kikapart vanília rudat is, aztán majd kiveszem tálalás előtt.
![]() Narancs héjja reszelve és narancs leve facsarva
Felöntöm szója vagy rizsitallal, hozzáadom a 2ek cukrot (ízlés szerint), majd felteszem forrni. A cukor elhagyható, attól függően ki, mennyire édesszájú.
Mielőtt készre főzzük, amikor még folyós állagú, akkor adom hozzá az étcsokit apróbb darabokban, majd elkeverem. Ha valakinek csak kevés csokija van, vagy nincs, akkor kakaóporral lehet helyettesíteni.
![]() Finom csokidarabok, melyeket szépen elkeverünk
Készre főzésnél figyeljünk rá, hogy a rizs, bár már lehet puha, még fog felvenni levet, azért hamarabb szoktam a tűzről levenni, hogy ne legyen túl száraz végül.
Az a tapasztalatom, hogy ha tej helyett a Joya Soya Light szójaitallal főzöm a rizst, akkor sokkal lágyabb állagú lesz az végén, és nem kell a tojás fehérjét felverni majd beleforgatni, így a tojás simán elhagyható.
Tálalásnál, narancs darabokkal, és reszelt vagy tört csoki darabokkal lehet díszíteni.
![]() Narancsos csokis tejberizs
|