Palacsinta

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

Sokáig anyukám receptje alapján készítettem ezt a finomságot, de mégsem lett olyan. Végül rá kellett jönnöm, hogy a titkos hozzávaló a legalább 30 éves palacsintasütő!

Még van kb. 27 évem, addig is ezzel a recepttel próbálkozom!

Körülbelül 10 db palacsinta lesz belőle.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 ek olaj
  • szódavíz
  • vaniliáscukor

Elkészítés:

  • Keverjük el a tojást, a tejet és a lisztet. Adjunk annyi szódavizet hozzá, hogy a massza tejszín sűrűségű és csomómentes legyen.
  • Adjuk hozzá az olajat, a vanillincukrot és a sót, keverjük tovább, amíg az olaj rendesen elkeveredik. Ha van időnk, pihentessük fél órát a masszát, de ez kihagyható.
  • Szilikon ecsettel kenjük ki egyenletesen a palacsintasütőt, és amikor felforrósodott, 1 kis merőkanál tésztát egyenletesen oszlassunk el a palacsinta sütőben, majd mindkét oldalát süssük közepes lángon 1-2 percig. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda!
  • Borítsuk a palacsintákat egymás tetejére egy tányérra.