Tejbegríz

Nyomtatás E-mail
(6 szavazatok, átlag 4.00 az 5-ből)

Gyerekek kedvence: hidegen, melegen, keményen, folyósan; ki-hogy szereti. 

Hozzávalók:

  • 0,5 l tej
  • 1 vizespohár (2 dl) búzadara
  • ízlés szerint cukor
  • kakaópor, fahéj

Elkészítés:

  • Egy edénybe feltesszük a tejet forrni (előtte egy kis vízzel kiöblíthetjük az edényt, hogy ne ragadjon le a tej).
  • Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett lassan beleöntjük a búzadarát, és hozzáadjuk a cukrot.
  • Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem kezd hólyagosodni.
  • Tányérokba öntjük, és kakaóporral és/vagy fahéjjal tálaljuk.