Baconbe göngyölt csirkemáj, friss salátával |
![]() |
![]() |
Akár paleo főfinomságként is szolgálhat a baconbe göngyölt csirkemáj, semmi trükk nincs benne, csak a köret nem sült krumpli, vagy rizs, hanem friss saláta zöldségekből.
Hozzávalók a májhoz:
Hozzávalók a salátához:
A csirkemájat megtisztítva kisebb darabokra vágjuk (egy májat kb 3-4 darabba), majd a bacon szalonnába begöngyöljük és rögtön egy tepsibe tesszük. Ha a tepsit telepakoltuk, 3-4 helyen kevés zsírt adunk hozzá, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, nem fedjük le. Ízlés szerint már ilyenkor lehet borsot őrölni rá, sózni nem kell, hiszen a bacon szalonna eleve sós.
40-50 percet sütjük lefedetlenül, majd megfordítgatjuk őket, hogy az alja is átpiruljon.
![]() ![]() Amíg sül, elkészítjük a salátát. A hozzávalókat egyszerűen felkockázzuk, egy nagyobb tálba tesszük, ízlés szerint sóval és bazsalikommal fűszerezzük.
![]()
|