Baconbe göngyölt csirkemáj, friss salátával

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)
Akár paleo főfinomságként is szolgálhat a baconbe göngyölt csirkemáj, semmi trükk nincs benne, csak a köret nem sült krumpli, vagy rizs, hanem friss saláta zöldségekből.
Hozzávalók a májhoz:
  • 0,5kg csirkemáj (tisztítva)
  • 2 csomag bacon szalonna (2x14db)
Hozzávalók a salátához:
  • 1db kígyóuborka
  • 1db kápia paprika
  • 1 fej sörretek
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 fej jégsaláta
A csirkemájat megtisztítva kisebb darabokra vágjuk (egy májat kb 3-4 darabba), majd a bacon szalonnába begöngyöljük és rögtön egy tepsibe tesszük. Ha a tepsit telepakoltuk, 3-4 helyen kevés zsírt adunk hozzá, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, nem fedjük le. Ízlés szerint már ilyenkor lehet borsot őrölni rá, sózni nem kell, hiszen a bacon szalonna eleve sós. 
40-50 percet sütjük lefedetlenül, majd megfordítgatjuk őket, hogy az alja is átpiruljon.
baconba göngyölt csirkemájak
 
 
Amíg sül, elkészítjük a salátát. A hozzávalókat egyszerűen felkockázzuk, egy nagyobb tálba tesszük, ízlés szerint sóval és bazsalikommal fűszerezzük.