Baconbe göngyölt csirkemell
|
|
|
76
(5 szavazatok, átlag 3.80 az 5-ből)
Egyszerű, finom és könnyű elkészíteni. Vendégségre is ideális, már ha van kedved kb. 80 db "göngyöleget" készíteni. (6 főre mi 1 kg 40 dkg-nyi húsból csináltuk!)
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A csirkemellet megmossuk, és kisebb, kb. 2x5 cm-es csíkokra daraboljuk.
- Minden egyes csirkemell darabot baconbe göngyölünk, úgy hogy legalább egyszer körbeérje a szalonna a húst.
- Egy vékonyan kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk a „felöltöztetett” husit, majd lefedve sütőbe dugjuk. Én egy kis vizet is szoktam alá tenni, de tényleg nem sokat.
- Kb. 30 perc után levesszük a fóliát, és még kb. 10 percig pirítjuk
- Köretként tört krumplit és zöld salátát javaslok.
|