Baconbe göngyölt csirkemell

Nyomtatás E-mail
(5 szavazatok, átlag 3.80 az 5-ből)

Egyszerű, finom és könnyű elkészíteni. Vendégségre is ideális, már ha van kedved kb. 80 db "göngyöleget" készíteni. (6 főre mi 1 kg 40 dkg-nyi húsból csináltuk!)

 

 

 

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • bacon
  • étolaj

Elkészítés:

  • A csirkemellet megmossuk, és kisebb, kb. 2x5 cm-es csíkokra daraboljuk.
  • Minden egyes csirkemell darabot baconbe göngyölünk, úgy hogy legalább egyszer körbeérje a szalonna a húst.
  • Egy vékonyan kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk a „felöltöztetett” husit, majd lefedve sütőbe dugjuk. Én egy kis vizet is szoktam alá tenni, de tényleg nem sokat.
  • Kb. 30 perc után levesszük a fóliát, és még kb. 10 percig pirítjuk
  • Köretként tört krumplit és zöld salátát javaslok.