A brokkoli az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú növényünk, wokban párolva a vitamintartalmát jobban megőrzi. Kis fantáziával olyan finom ételeket tudunk készíteni belőle, mint ez is. Ez egy alaprecept, van amikor sárgarépát, csemegekukoricát, füstölt virslit is tettem bele. Tetejére búzacsírát is tehetünk.
Hozzávalók:
- 45 dkg fagyasztott vagy friss brokkoli
- 1 kis tejföl
- 2-3 dl tejszín
- masni tészta
- sok-sok sajt
Elkészítés:
- A brokkolit (én legtöbbször mirelitből csinálom) egy wokban fedő alatt roppanósra pároljuk.
- Felöntjük tejszínnel, tejföllel, ízesítjük (só, bors).
- Eközben a masni tésztát sós vízben roppanósra megfőzzük.
- Egy tűzálló edény alját megkenjük oliva olajjal, beletesszük a főtt tésztát, ráöntjük a tejszínes-tejfölös- brokkolit, elkeverjük a tésztával, gazdagon megszórjuk sajttal és előmelegített sütőbe tesszük
- Addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
|