Csirkenyárs indiai mártással

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

A sós-borsos hús íze keveredik az édes barack és a különleges curry ízével. A kókuszreszelék teszi még különlegesebbé. 

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell
  • 2 konzerv barack
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl natúr joghurt

Elkészítés:

  • A hússzeleteket megmossuk, hosszában kettévágjuk.
  • A barackot lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a barackokat két-három darabba vágjuk.
  • A húst hullámosan kihegyezett hurkapálcára húzzuk, sózzuk és borsozzuk.
  • Magasabb falű serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat, és a húst körös-körül megpirítjuk benne. Kivesszük, melegen tartjuk.
  • A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kókuszreszeléket.
  • Hozzáadjuk a barackokat, megszórjuk a curryvel, és 1-2 percig együtt pirítjuk tovább.
  • A barack levét – ha kell, vízzel kiegészítjük 3 deciliternyire -, a barackra öntjük, és felforraljuk.
  • Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízben, és a tejszínnel együtt a barackhoz keverjük.
  • Sűrűsödésig forraljuk, félrehúzzuk.
  • Tálaláskor a szószba keverjük a joghurtot, és a szószt a húsokhoz kínáljuk.
  • Rizst adhatunk hozzá köretnek.