Cukkinis-gombás tészta paradicsomszószban
|
|
|
154
(2 szavazatok, átlag 4.00 az 5-ből)
A cukkini semleges az íze miatt sokféleképpen elkészíthető, finom és laktató és még ráadásul nem is hizlal.
Javaslom mindig valamilyen más zöldséggel párosítva készíteni. Az alábbiakban egy ilyen receptet találsz.
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 50 dkg gomba
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1/2 konzerv csemegekukorica
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- kakukkfű
-
Elkészítés:
- A cukkinit és a hagymákat megpucoljuk, megmossuk. A gombát egy dörzsis szivaccsal alaposan megmossuk.
- A hagymát felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk és olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott hámozott paradicsomot a levével együtt.
- Rádobjuk a gombaszeleteket, fűszerezzük és lefedve addig pároljuk, amíg a gomba és a paradicsom leve sürű szaftot nem alkot.
- A cukkinit karikára vágjuk és a gombához adjuk a lecsepegtetett csemegekukoricát is. Belenyomjuk a maradék 2 gerezd fokhagymát is. Jól összeforraljuk.
- Főtt tésztával kínáljuk (pl. kagylótésztával).
|