Cukkinis-gombás tészta paradicsomszószban

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 4.00 az 5-ből)

A cukkini semleges az íze miatt sokféleképpen elkészíthető, finom és laktató és még ráadásul nem is hizlal.

Javaslom mindig valamilyen más zöldséggel párosítva készíteni. Az alábbiakban egy ilyen receptet találsz.

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 50 dkg gomba
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1/2 konzerv csemegekukorica
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • kakukkfű
  •  

Elkészítés:

  • A cukkinit és a hagymákat megpucoljuk, megmossuk. A gombát egy dörzsis szivaccsal alaposan megmossuk.
  • A hagymát felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk és olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott hámozott paradicsomot a levével együtt.
  • Rádobjuk a gombaszeleteket, fűszerezzük és lefedve addig pároljuk, amíg a gomba és a paradicsom leve sürű szaftot nem alkot.
  • A cukkinit karikára vágjuk és a gombához adjuk a lecsepegtetett csemegekukoricát is. Belenyomjuk a maradék 2 gerezd fokhagymát is. Jól összeforraljuk.
  • Főtt tésztával kínáljuk (pl. kagylótésztával).