Fokhagymás csirkemell sült krumplival, brokkolival

Nyomtatás E-mail
(2 szavazatok, átlag 5.00 az 5-ből)

A szójaszósz karakteres ízével tettem különlegessé ezt az ételt. 

Ez a szósz keleti konyha elválaszthatatlan része, melyet szójababból, erjesztéssel állítanak eló.

Hozzávalók: 

  • 50 dkg csirkemell
  • szójaszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • brokkoli
  • krumpli
  • olivaolaj
  • étolaj a krumplisütéshez
  • 3 gerezd fokhagyma


Elkészítés:

  • A csirkemellet felcsíkozom, beleteszem egy edénybe, és jócskán meglocsolom szójaszósszal. Addig hagyjuk benne pácolódni, amíg a többi hozzávalót elkészítjük és kisütjük a sült krumplit.
  • A vöröshagymát, a fokhagymát és a krumplit megpucoljuk, megmossuk. A vöröshagymát hosszában felcsíkozzuk; a fokhagymát apró kockákra felvágjuk; a krumplikat hasábokra szeleteljük.
  • A felhevített olajban elkezdjük sütni a krumplit.
  • Miközben sül a krumpli, egy wokban a felhevített olivaolajra rádobjuk a hagymát. Pirítjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
  • A hagymát és a csirkemellet együtt pirítjuk, amíg a hús megpuhul. Ekkor rászórjuk az aprított fokhagymát, és megöntözzük szójaszósszal. Átpirítjuk és kiszedjük egy (tálaló)edénybe.
  • A visszamaradt szaftban sűrün kevergetve, lefedve megpároljuk-sütjük a brokkolit, sózzuk, borsozzuk. Amikor már puha meglocsoljuk ezt is szójaszósszal.
  • Eddigre a krumplink is kisült. Melegen tálaljuk. (A húst és a krumplit elvegyíthetjük, a tetejére téve a brokkolit.)
  • Zöldsaláta illik hozzá.