Fokhagymás csirkemell sült krumplival, brokkolival
|
|
|
A szójaszósz karakteres ízével tettem különlegessé ezt az ételt.
Ez a szósz keleti konyha elválaszthatatlan része, melyet szójababból, erjesztéssel állítanak eló.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- szójaszósz
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- brokkoli
- krumpli
- olivaolaj
- étolaj a krumplisütéshez
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A csirkemellet felcsíkozom, beleteszem egy edénybe, és jócskán meglocsolom szójaszósszal. Addig hagyjuk benne pácolódni, amíg a többi hozzávalót elkészítjük és kisütjük a sült krumplit.
- A vöröshagymát, a fokhagymát és a krumplit megpucoljuk, megmossuk. A vöröshagymát hosszában felcsíkozzuk; a fokhagymát apró kockákra felvágjuk; a krumplikat hasábokra szeleteljük.
- A felhevített olajban elkezdjük sütni a krumplit.
- Miközben sül a krumpli, egy wokban a felhevített olivaolajra rádobjuk a hagymát. Pirítjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
- A hagymát és a csirkemellet együtt pirítjuk, amíg a hús megpuhul. Ekkor rászórjuk az aprított fokhagymát, és megöntözzük szójaszósszal. Átpirítjuk és kiszedjük egy (tálaló)edénybe.
- A visszamaradt szaftban sűrün kevergetve, lefedve megpároljuk-sütjük a brokkolit, sózzuk, borsozzuk. Amikor már puha meglocsoljuk ezt is szójaszósszal.
- Eddigre a krumplink is kisült. Melegen tálaljuk. (A húst és a krumplit elvegyíthetjük, a tetejére téve a brokkolit.)
- Zöldsaláta illik hozzá.
|