Fokhagymás tőkehalfilé "színes" rizzsel
|
|
|
Fokhagymával bedörzsölt tejszínes halfilé. A rizs a többféle zöldségtől és a kurkumától színes.
A kurkumától, ha nem teszünk bele túl sokat, csak színes lesz a rizs, íze kevésbé dominál.
Hozzávalók:
- 40 dkg tengeri halfilé
- 3 dl tejszín
- 30 dkg rizs
- 30 dkg mirelit zöldségkeverék
- 1 kávéskanál kurkuma
- só
- bors
- fokhagyma
- 1 db citrom
- olivaolaj
Elkészítés:
- A halfiléket megmossuk, leitatjuk róla a vizet.
- A szeleteket sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymával és állni hagyjuk minimum 30 percet.
- A rizst megpirítjuk, felöntjük háromszoros mennyiségű forró vízzel, amikor felforr sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és a mirelit züldségeket. Elkeverjük, kis lángra vesszük, gyakran kevergetve puhára pároljuk.
- A halszeletek mindkét oldalát kevés olivaolajon átsütjük, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
- A tányér közepére halmozzuk a rizst, erre fektetjük a halszeleteket, rákanalazunk egy kis tejszínt, végül ízlés szerint citromlét locsolunk rá.
-
|