Harcsapaprikás kapros galuskával

Nyomtatás E-mail
(2 szavazatok, átlag 3.00 az 5-ből)

Olyan egészséges a hal! Együnk minél többet belőle! Hogy miért? olvassátok el itt!

A harcsapaprikás hasonló módon készül, mint a legtöbb magyaros pörköltféleség - és természetesen annyira laktató és ízletes is. Kapros galuskával tegyük még finomabbá!

Hozzávalók

  • A paprikáshoz:
  • 80 dkg harcsafilé
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1-2 paradicsom
  • 1-2 paprika
  • 5 dl halalaplé
  • tejföl
  • őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • étolaj
  • A galuskához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 csokor kapor (lehet szárított, fagyasztott,de a friss a legjobb)
  • étolaj


Elkészítés:

  • A halfiléket kockákra vágjuk, megsózzuk és a hűtőbe tesszük.
  • Az olajon megfonnyasszuk a finomra vágott vöröshagymát.
  • Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk kb 1 evőkanál pirospaprikával.
  • Rádobjuk a cikkekre vágott paradicsomot, paprikát.
  • Rászűrjük a halalaplevet és fedő alatt sűrűre főzzük (Vigyázat! Lehetőleg só nélküli alaplevet vegyünk!).
  • Ha a paradicsom és a paprika már jól szétfőtt, beletesszük a halat és lassú tűzön pároljuk addig, amíg megpuhul.
  • A lisztet elkeverjük a tejföllel és besűrítjük vele a pörköltet.
  • A kapros galuskához szokásos módon nokedlit készítünk.
  • 2 evőkanál olajon megfonnyasszuk a kaprot, rászedjük a nokedlit és jól elkeverük.

 

 

 

alt