Harcsapaprikás kapros galuskával
|
|
|
98
(2 szavazatok, átlag 3.00 az 5-ből)
Olyan egészséges a hal! Együnk minél többet belőle! Hogy miért? olvassátok el itt!
A harcsapaprikás hasonló módon készül, mint a legtöbb magyaros pörköltféleség - és természetesen annyira laktató és ízletes is. Kapros galuskával tegyük még finomabbá!
Hozzávalók:
- A paprikáshoz:
- 80 dkg harcsafilé
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1-2 paradicsom
- 1-2 paprika
- 5 dl halalaplé
- tejföl
- só
- őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- étolaj
- A galuskához:
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 csokor kapor (lehet szárított, fagyasztott,de a friss a legjobb)
- étolaj
Elkészítés:
- A halfiléket kockákra vágjuk, megsózzuk és a hűtőbe tesszük.
- Az olajon megfonnyasszuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk kb 1 evőkanál pirospaprikával.
- Rádobjuk a cikkekre vágott paradicsomot, paprikát.
- Rászűrjük a halalaplevet és fedő alatt sűrűre főzzük (Vigyázat! Lehetőleg só nélküli alaplevet vegyünk!).
- Ha a paradicsom és a paprika már jól szétfőtt, beletesszük a halat és lassú tűzön pároljuk addig, amíg megpuhul.
- A lisztet elkeverjük a tejföllel és besűrítjük vele a pörköltet.
- A kapros galuskához szokásos módon nokedlit készítünk.
- 2 evőkanál olajon megfonnyasszuk a kaprot, rászedjük a nokedlit és jól elkeverük.
|

|
|