Húsos tészta

Nyomtatás E-mail
(24 szavazatok, átlag 3.92 az 5-ből)

Édesanyánk gyakran készítette ezt az ételt gyerekkorunkba. Azóta is imádjuk!

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg  darált sertéshús
  • bors
  • majoránna
  • olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csomag tészta (spagetti vagy makaróni)

Elkészítés:

  • Apróra vágom a hagymákat és kevés olajon megdinsztelem.
  • Ha kész, hozzáadom a darált húst és fehéredésig pirítom.
  • Ezután annyi vizet adok hozzá, hogy éppen elfedje. Fűszerezem és puhára párolom.
  • Ha már puha, hozzáadom az egy evőkanál liszttel elkevert tejfölt.
  • Végül összekeverem az időközben kifőtt tésztával.
  • Kész!