Illatos, omlós tengeri halfilé, szójaszószos, zöldséges sült tésztával

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

 

Próbálom a mindennapi étrendünkbe beilleszteni a halételeket, egészségünk megóvása érdekében. Ezúttal tőkehalfilét készítettem, egy csirkemellre kitalált recept alapján. A tojásfehérjés bundában rendkívűl omlósra sül a csirke és a hal egyaránt.

Hozzávalók:

 

  • 60 dkg tengeri halfilé
  • 3 tojásfehérje
  • 5 ek étkezési keményítő
  • őrölt bors
  • a sütéshez olaj


Elkészítés:

  • A halszeleteket megmossuk, felitatjuk róluk a vizet és 3 részre vágjuk. Sóval dörzsöljük be.
  • A tojások fehérjéhez hozzáadjuk az étkezési keményítőt, a sót, a borsot és egy habverővel alaposan elkeverjük.
  • A halszeleteket belemártjuk a tojásfehérjébe, és a felhevített olajban aranybarnára sütjük.
  • Tálaláskor kínáljunk hozzá citromot.
  • Köretként zöldséges sült tésztát ajánlok.