Illatos, omlós tengeri halfilé, szójaszószos, zöldséges sült tésztával
|
|
|
160
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)
Próbálom a mindennapi étrendünkbe beilleszteni a halételeket, egészségünk megóvása érdekében. Ezúttal tőkehalfilét készítettem, egy csirkemellre kitalált recept alapján. A tojásfehérjés bundában rendkívűl omlósra sül a csirke és a hal egyaránt.
Hozzávalók:
- 60 dkg tengeri halfilé
- 3 tojásfehérje
- 5 ek étkezési keményítő
- só
- őrölt bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
- A halszeleteket megmossuk, felitatjuk róluk a vizet és 3 részre vágjuk. Sóval dörzsöljük be.
- A tojások fehérjéhez hozzáadjuk az étkezési keményítőt, a sót, a borsot és egy habverővel alaposan elkeverjük.
- A halszeleteket belemártjuk a tojásfehérjébe, és a felhevített olajban aranybarnára sütjük.
- Tálaláskor kínáljunk hozzá citromot.
- Köretként zöldséges sült tésztát ajánlok.
|