Kapros-túrós nokedli

Nyomtatás E-mail
(6 szavazatok, átlag 4.83 az 5-ből)

Egy baráti összejövetel alkalmával barátnőm készítette bográcsos tyúkpörkölt köreteként, de szerintem önálló ételként is kiváló.

Hozzávalók:

  • néhány szelet füstölt kenyérszalonna
  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • szükség szerint víz
  • 40 dkg túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

  • A 40 dkg lisztből a 4 tojással, és ízlés szerint sóval, annyi vízből, amennyit felvesz, sűrű nokedli tésztát készítünk. Sós vízben szokás szerint kifőzzük.
  • Időközben a kenyérszalonnát apró kockára vágjuk, és kiolvasztjuk. A pörcöt kiszedjük és félretesszük.
  • Ezután elkészítjük a túrót: kevés sóval, tejföllel és az apróra vágott kaporral alaposan elkeverjük.
  • A kifőtt nokedlit elkeverjük a kiolvasztott szalonna zsírjával, majd a kapros-tejfölös túróval.
  • Egy hőálló tál alját vékonyan kiolajozzuk, beleöntjük a nokedlit, és kb 20 percre előmelegített sütőbe tesszük.
  • Friss salátát kínálunk hozzá: paprikát, paradicsomot, uborkát, újhagymát apróra darabolva egy mély tálba teszünk, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal is ízesíthetjük. Hűtve tálaljuk.