Karfiollal rakott tejfölös csirkemell

Nyomtatás E-mail
(5 szavazatok, átlag 4.40 az 5-ből)

Zöldséges is, húsos is, tejfölös is. Kell ennél több?

"90 napos diéta" fehérje napjára ajánlom!

Hozzávalók:

  • 40 dkg karfiol (mirelit is lehet)
  • 30 dkg csirkemell
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • Provence-i fűszerkeverék
  • só, bors
  • olívaolaj
  • tejföl (ízlés szerint)
  • 3 nagyobb paradicsom
  • füstölt sajt (ízlés szerint)

Elkészítés:

  • A karfiolt félig megfőzöm, közben a csirkemellet felcsíkozom.
  • A megtisztított hagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, hozzáadom a csirkemellet.
  • Fehéredésig sütöm, pici vizet öntök hozzá, fűszerezem majd lefedve párolom.
  • A tejfölt elkeverem egy evőkanál liszttel, és ha megpuhult a csirkemell, hozzáadom.
  • Ha mindez megvan, előveszek egy tűzálló tálat, eloszlatok benne egy evőkanál olivaolajat.
  • Lerakom a karfiolokat egymás mellé, ráöntöm a tejfölös csirkemellet.
  • A paradicsomokat felkarikázom és a húsra teszem.
  • A füstölt sajtot lereszelem és rászórom a paradicsom tetejére.
  • Előmelegített sütőben 30 perc alatt átsütöm, amíg a sajt egy kissé megpirul.