Karfiollal rakott tejfölös csirkemell
|
|
|
Zöldséges is, húsos is, tejfölös is. Kell ennél több?
"90 napos diéta" fehérje napjára ajánlom!
Hozzávalók:
- 40 dkg karfiol (mirelit is lehet)
- 30 dkg csirkemell
- 1 nagyobb fej hagyma
- Provence-i fűszerkeverék
- só, bors
- olívaolaj
- tejföl (ízlés szerint)
- 3 nagyobb paradicsom
- füstölt sajt (ízlés szerint)
Elkészítés:
- A karfiolt félig megfőzöm, közben a csirkemellet felcsíkozom.
- A megtisztított hagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, hozzáadom a csirkemellet.
- Fehéredésig sütöm, pici vizet öntök hozzá, fűszerezem majd lefedve párolom.
- A tejfölt elkeverem egy evőkanál liszttel, és ha megpuhult a csirkemell, hozzáadom.
- Ha mindez megvan, előveszek egy tűzálló tálat, eloszlatok benne egy evőkanál olivaolajat.
- Lerakom a karfiolokat egymás mellé, ráöntöm a tejfölös csirkemellet.
- A paradicsomokat felkarikázom és a húsra teszem.
- A füstölt sajtot lereszelem és rászórom a paradicsom tetejére.
- Előmelegített sütőben 30 perc alatt átsütöm, amíg a sajt egy kissé megpirul.
|