Karibi ízeket idéző darálthúsos egytálétel

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

Ez a fűszeres és finom étel különleges íze karibi ízeket idéz. Kínáljunk hozzá papaya és ananász darabokat, mert az ebben lévő enzimek segítik lebontani a fehérjét.

 

Hozzávalók:

 

  • 25 dkg rizs
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1,5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1/4 kávéskanál Cayenne-bors
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 zöld paprika
  • 2 konzerv hámozott paradicsom
  • 1,25 dl vízben feloldott (csirke)húsleveskocka
  • 10 db olivabogyó (akár töltött is)
  • 1 konzerv trópusi gyümölcskeverék (papaya és ananász legyen benne)

Elkészítés:

  • A rizst a szokásos készítsük el.
  • A darált húst keverjük el köménnyel és Cayenne-borssal, majd tegyük 10 percre hűtőbe.
  • A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk finomra.
  • A paprikából vegyük ki a csumáját, mossuk meg, majd vágjuk kockákra.
  • A konzervből kivesszük a paradicsomokat és felkockázzuk.
  • Az olivabogyót szeletekre vágjuk.
  • A húst 1 evőkanál olajban morzsásra pirítjuk, kicsit pároljuk is meg, majd szedjük ki.
  • A hagymát, fokhagymát és a paprikát a visszamaradt pecsenyelében 3 perc alatt megpároljuk, majd a konzerv paradicsom visszamaradt levét hozzáöntjük, elkeverjük.
  • A húslevest és a paradicsomot is hozzáadjuk, jól felforraljuk.
  • Ha már felforrt, beletesszük a húst. Kb. 5 perc alatt közepes lángon besűrítjük.
  • Végezetül belekeverük az olivabogyót is.
  • Az időközben megfőtt rizzsel tálaljuk.
  • Kínáljunk hozzá papaya és ananász darabokat, mert az ebben lévő enzimek segítik lebontani a fehérjét.