Karibi ízeket idéző darálthúsos egytálétel
|
|
|
Ez a fűszeres és finom étel különleges íze karibi ízeket idéz. Kínáljunk hozzá papaya és ananász darabokat, mert az ebben lévő enzimek segítik lebontani a fehérjét.
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 50 dkg darált sertéshús
- 1,5 kávéskanál őrölt kömény
- 1/4 kávéskanál Cayenne-bors
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zöld paprika
- 2 konzerv hámozott paradicsom
- 1,25 dl vízben feloldott (csirke)húsleveskocka
- 10 db olivabogyó (akár töltött is)
- 1 konzerv trópusi gyümölcskeverék (papaya és ananász legyen benne)
Elkészítés:
- A rizst a szokásos készítsük el.
- A darált húst keverjük el köménnyel és Cayenne-borssal, majd tegyük 10 percre hűtőbe.
- A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk finomra.
- A paprikából vegyük ki a csumáját, mossuk meg, majd vágjuk kockákra.
- A konzervből kivesszük a paradicsomokat és felkockázzuk.
- Az olivabogyót szeletekre vágjuk.
- A húst 1 evőkanál olajban morzsásra pirítjuk, kicsit pároljuk is meg, majd szedjük ki.
- A hagymát, fokhagymát és a paprikát a visszamaradt pecsenyelében 3 perc alatt megpároljuk, majd a konzerv paradicsom visszamaradt levét hozzáöntjük, elkeverjük.
- A húslevest és a paradicsomot is hozzáadjuk, jól felforraljuk.
- Ha már felforrt, beletesszük a húst. Kb. 5 perc alatt közepes lángon besűrítjük.
- Végezetül belekeverük az olivabogyót is.
- Az időközben megfőtt rizzsel tálaljuk.
- Kínáljunk hozzá papaya és ananász darabokat, mert az ebben lévő enzimek segítik lebontani a fehérjét.
|