Lecsós spagetti
|
|
|
141
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)
Lecsó nemcsak tojással és kenyérrel finom, spagettivel és sajttal is finom. Egy baj van csak vele: sosem lehet belőle eleget csinálni...
Hozzávalók:
- 1 üveg lecsó
- 1 csomag spagetti
- 25 dkg sajt
- szalonna
- kolbász
Elkészítés:
- A spagettit a szokásos módon kifőzzük.
- Amíg az elkészül, készítsük el a lecsós feltétet hozzá.
- Egy nagy serpenyőbe tegyük a felkockázott szalonnát (ízlés szerinti mennyiségben) és olvasszuk ki a zsírját.
- Mikor elkezd sisteregni, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt (ízlés szerinti mennyiség) és kevergetve süssük meg kissé a szalonnával.
- Öntsük fel egy üveg lecsóval (legjobb a házilag eltett, lehet boltival is, de akár frissen is elkészíthetjük).
- Ha felforrt, fedjük le és főzzük kis lángon amíg megfő a tészta.
- Szűrjük le a tésztát, szedjük rá egyből a lecsóra és keverjük össze jó alaposan.
- Télaláskor minden adagot szórjunk meg reszelt sajttal.
|