Lecsós spagetti

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

Lecsó nemcsak tojással és kenyérrel finom, spagettivel és sajttal is finom. Egy baj van csak vele: sosem lehet belőle eleget csinálni...

Hozzávalók:

  • 1 üveg lecsó
  • 1 csomag spagetti
  • 25 dkg sajt
  • szalonna
  • kolbász

 

Elkészítés:

  • A spagettit a szokásos módon kifőzzük.
  • Amíg az elkészül, készítsük el a lecsós feltétet hozzá.
  • Egy nagy serpenyőbe tegyük a felkockázott szalonnát (ízlés szerinti mennyiségben) és olvasszuk ki a zsírját.
  • Mikor elkezd sisteregni, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt (ízlés szerinti mennyiség) és kevergetve süssük meg kissé a szalonnával.
  • Öntsük fel egy üveg lecsóval (legjobb a házilag eltett, lehet boltival is, de akár frissen is elkészíthetjük).
  • Ha felforrt, fedjük le és főzzük kis lángon amíg megfő a tészta.
  • Szűrjük le a tésztát, szedjük rá egyből a lecsóra és keverjük össze jó alaposan.
  • Télaláskor minden adagot szórjunk meg reszelt sajttal.