Medvehagymás tejszínes tészta, szalonnával

Nyomtatás E-mail
(4 szavazatok, átlag 3.50 az 5-ből)

Igazi tavaszváró medvehagymás finomságot készíthetünk nagyon gyorsan. Aki szereti a hagymás szalonnás finomságokat, nem fog csalódni!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5-6 szelet füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 szál újhagyma
  • fél csokor medvehagyma (6-8 szál)
  • 4-5dl főzőtejszín
  • 25dkg tagliatelle
  • 5-10dkg sajt

Feltesszük forrni a tésztavizet. A szalonnát felkockázzuk, majd egy wokba tesszük, és kislángon pirítani kezdjük. Eközben 2 kis vöröshagymát fél karikákra vágunk, majd a szalonnára dobjuk és nagy lángon pirítjuk tovább együtt. 

Tagliatelle

 

A már lobogó vízbe beletesszük a tésztát, csak sóval.

Majd az 5 szál újhagymát zöldestől felkarikázzuk, a fél csokor medvehagymát - csak a zöldjét - felaprítjuk, majd a hagymakarikákat a már piruló szalonnához, vöröshagymához adjuk. Szépen megdinszteljük a hagymákat, megpirítjuk a szalonnát, majd ráöntjük a főzőtejszínt, szalonnától függően sózzuk, összeforraljuk.

A megfőtt tésztát szűrőkanállal picit lecsepegtetjük, majd egyenesen az elkészült szószba tesszük és elkeverjük. Hagyjuk egyet rottyanni és kb 5 percet hagyjuk állni a szószban. Ez után - friss zöldsalátával – tálaljuk. 

Ízlés szerint egy kis sajtot reszeljünk rá és kész is a finom vacsora... Jó étvágyat! :)