Medvehagymás tejszínes tészta, szalonnával |
![]() |
![]() |
Igazi tavaszváró medvehagymás finomságot készíthetünk nagyon gyorsan. Aki szereti a hagymás szalonnás finomságokat, nem fog csalódni! Hozzávalók 2 személyre:
Feltesszük forrni a tésztavizet. A szalonnát felkockázzuk, majd egy wokba tesszük, és kislángon pirítani kezdjük. Eközben 2 kis vöröshagymát fél karikákra vágunk, majd a szalonnára dobjuk és nagy lángon pirítjuk tovább együtt.
A már lobogó vízbe beletesszük a tésztát, csak sóval. Majd az 5 szál újhagymát zöldestől felkarikázzuk, a fél csokor medvehagymát - csak a zöldjét - felaprítjuk, majd a hagymakarikákat a már piruló szalonnához, vöröshagymához adjuk. Szépen megdinszteljük a hagymákat, megpirítjuk a szalonnát, majd ráöntjük a főzőtejszínt, szalonnától függően sózzuk, összeforraljuk. A megfőtt tésztát szűrőkanállal picit lecsepegtetjük, majd egyenesen az elkészült szószba tesszük és elkeverjük. Hagyjuk egyet rottyanni és kb 5 percet hagyjuk állni a szószban. Ez után - friss zöldsalátával – tálaljuk. Ízlés szerint egy kis sajtot reszeljünk rá és kész is a finom vacsora... Jó étvágyat! :)
|