Pangasius filé kapros tejszínes szósszal
|
|
|
Pangasius - azaz cápaharcsa: gyakorlatilag szálkamentes, fehér húsú, jóízű hal. Fagyasztva minden nagyobb áruházban kapható.
Könnyen elkészíthető, brokkolival kiegészítve vitamindus étel varázsolható az asztalra.
Hozzávalók:
- 1 kg pangasius filé
- 40 dkg brokkoli
- 1 nagy csokor kapor
- 3 dl tejszín
- citrom
- olivaolaj
Elkészítés:
- A halfiléket megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, majd alaposan bedörzsöljük halfűszerrel. Minimum 10 percig állni hagyjuk. (Annál jobb, minél többet áll a fűszerben.)
- Két evőkanál olivaolajon a brokkolit átsütjük, de nem teljesen, roppanós maradjon. Ha elkészült, egy tűzálló tál aljára terítjük.
- A visszamaradt olivaolajon átsütjük a filék mindkét oldalát. Miközben sül, locsoljuk meg a citrom levével.
- Amikor a hal megsült, ráterítjük a brokkolira.
- A kaprot felaprítjuk, egy kis olivaolajon megpirítjuk, mikor már érezni az illatát, felöntjük a tejszínnel és rottyantunk egyet rajta.
- Ezt is ráöntjük a brokkolira és a halra, majd az egészet betesszük a sütőbe és jól átmelegítjük.
- Tepsiben sült héjjas burgonyával tálaljuk. Minden tányérra tegyünk egy-egy szelet citromot, hogy aki szeretne, még facsarhasson a halra.
|