Pangasius filé kapros tejszínes szósszal

Nyomtatás E-mail
(3 szavazatok, átlag 4.00 az 5-ből)

Pangasius - azaz cápaharcsa: gyakorlatilag szálkamentes, fehér húsú, jóízű hal. Fagyasztva minden nagyobb áruházban kapható.

Könnyen elkészíthető, brokkolival kiegészítve vitamindus étel varázsolható az asztalra.

Hozzávalók:

  • 1 kg pangasius filé
  • 40 dkg brokkoli
  • 1 nagy csokor kapor
  • 3 dl tejszín
  • citrom
  • olivaolaj


Elkészítés:

  • A halfiléket megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, majd alaposan bedörzsöljük halfűszerrel. Minimum 10 percig állni hagyjuk. (Annál jobb, minél többet áll a fűszerben.)
  • Két evőkanál olivaolajon a brokkolit átsütjük, de nem teljesen, roppanós maradjon. Ha elkészült, egy tűzálló tál aljára terítjük.
  • A visszamaradt olivaolajon átsütjük a filék mindkét oldalát. Miközben sül, locsoljuk meg a citrom levével.
  • Amikor a hal megsült, ráterítjük a brokkolira.
  • A kaprot felaprítjuk, egy kis olivaolajon megpirítjuk, mikor már érezni az illatát, felöntjük a tejszínnel és rottyantunk egyet rajta.
  • Ezt is ráöntjük a brokkolira és a halra, majd az egészet betesszük a sütőbe és jól átmelegítjük.
  • Tepsiben sült héjjas burgonyával tálaljuk. Minden tányérra tegyünk egy-egy szelet citromot, hogy aki szeretne, még facsarhasson a halra.