Pangasius filé szaftos zöldséges krumplival

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

Hal és zöldség, hogy egészséges legyen; és krumpli mert imádom : ). Addig ettük, amíg el nem fogyott...

 

Hozzávalók:

 

  • 40 dkg pangasius filé
  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg mirelit zöldségkeverék (karfiol, brokkoli, sárgarépa)
  • halfűszer (kotányi)
  • 1 db citrom
  • a sütéshez olaj


Elkészítés:

  • A halszeleteket megmossuk, felitatjuk róluk a vizet és 3 részre vágjuk.
  • A halat dörzsöljük be halfűszerrel és citromlével és hagyjuk állni.
  • A krumplit hámozzuk meg, mossuk meg, kockázzuk fel és olajban süssük ki.
  • Amíg a krumpli sül, egy mély serpenyőben (legjobb a wok) hevítsünk fel egy evőkanál olivaolajat, tegyük rá a mirelit zöldséget, fedjük le és  pároljuk-süssük meg. Kicsi vizet tehetünk hozzá, de ne sokat (annyit, hogy mire megpuhul sűrü, de rövid szaftja legyen). A halfűszerrel szórjuk meg a zöldségeket.
  • Amikor a zöldség már félig puha, fektessük rá a halszeleteket és lefedve pároljuk össze a zöldséggel.
  • Amikor az összes krumpli kisült, szedjük le a zöldségről a halszeleteket, tegyük félre.
  • A zöldségeket forrosítsuk fel, keverjük bele a sültkrumplit és süssük át együtt.
  • Tálaláshoz egy tálalóedény közepére halmozzuk a zöldséges sült krumplit, tegyük rá a halszeleteket, locsoljuk meg citromlével.

H