Pangasius filé szaftos zöldséges krumplival
|
|
|
Hal és zöldség, hogy egészséges legyen; és krumpli mert imádom : ). Addig ettük, amíg el nem fogyott...
Hozzávalók:
- 40 dkg pangasius filé
- 50 dkg krumpli
- 30 dkg mirelit zöldségkeverék (karfiol, brokkoli, sárgarépa)
- halfűszer (kotányi)
- 1 db citrom
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
- A halszeleteket megmossuk, felitatjuk róluk a vizet és 3 részre vágjuk.
- A halat dörzsöljük be halfűszerrel és citromlével és hagyjuk állni.
- A krumplit hámozzuk meg, mossuk meg, kockázzuk fel és olajban süssük ki.
- Amíg a krumpli sül, egy mély serpenyőben (legjobb a wok) hevítsünk fel egy evőkanál olivaolajat, tegyük rá a mirelit zöldséget, fedjük le és pároljuk-süssük meg. Kicsi vizet tehetünk hozzá, de ne sokat (annyit, hogy mire megpuhul sűrü, de rövid szaftja legyen). A halfűszerrel szórjuk meg a zöldségeket.
- Amikor a zöldség már félig puha, fektessük rá a halszeleteket és lefedve pároljuk össze a zöldséggel.
- Amikor az összes krumpli kisült, szedjük le a zöldségről a halszeleteket, tegyük félre.
- A zöldségeket forrosítsuk fel, keverjük bele a sültkrumplit és süssük át együtt.
- Tálaláshoz egy tálalóedény közepére halmozzuk a zöldséges sült krumplit, tegyük rá a halszeleteket, locsoljuk meg citromlével.
H
|