Rántott karfiol

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 4.00 az 5-ből)

 

Kedvelt finomság a gyermekek és a felnőttek körében is. Sült krumplival, tartármártással... rizzsel, tejszínes gombamártással...

 

Hozzávalók:

  • karfiol
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

  • A karfiolt nem túl nagy rózsákra szedjük szét, alaposan megmossuk.
  • Egy nagyobb edényben sóval vizet forralunk. A lobogó vizbe tesszük a karfiolt és nem túl puhára főzzük. (Én összesen 5 percet szoktam főzni, hogy roppanós legyen, mert még sülés közben is párolódik, puhul.)
  • A rózsákat bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és forró olajban kisütjük. (Én le szoktam fedni a sütés első felében. Kb. amíg elkezd pirulni.)