A tojás nem csak finom, de tápértéke a húséval vetekszik mind fehérje, mind zsírtartalmát tekintve. Alapanyagként és önálló ételként is közkedvelt. Számos elkészítési formája létezik. Íme egy gyors, mikrós változat! Ez az étel 90 napozók fehérje napján is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 15 dkg szeletelt trappista sajt
- 4 paradicsom
- 1 csokor zöldhagyma
- só
- bors
- őrölt paprika
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
- Vékony szeletekre vágjuk a sajtot, és a felét egy lapos tűzálló tálra vagy mikrózható dobozba terítjük.
- A tojásokat egyenként felütve úgy rakjuk a sajt tetejére, hogy a sárgája egyben maradjon.
- Megsózzuk, óvatosan fűszerezzük, majd a maradék sajtszeletekkel úgy borítom be, hogy minden tojásra jusson a sajtból.
- A tálat fóliával letakarjuk, és mikrohullámú sütőben a legerősebb fokozaton négy-öt percig sütjük.
- Akkor van készen, ha a sajt megolvad, és egybefüggő réteget alkot.
- Még tűzforrón meghintjük a felaprított újhagymával, a paradicsom cikkekkel és azonnal tálalom.
|