Sajtos csirke

Nyomtatás E-mail
(6 szavazatok, átlag 3.67 az 5-ből)

Vendégség esetén nagyon finom, kiadós étel. Nagyobb mennyiség esetén duplázhatjuk: nagy tepsi aljára tesszük a rizst, eloszlatjuk rajta a mártást, erre a dupla adag húst (akár csirkecomb is), megint rizs mártással, végül e tetejére a sajt.

Hozzávalók:

  • csirkemell vagy csirkecomb
  • rizs
  • vaj
  • bors
  • evőkanál liszt
  • mustár
  • sajt
  • tejföl

Pontos mennyiséget azért nem írok, mert leginkább ízlés szerint adható hozzá. Mi nagyon tejfölösen és sajtosan szeretjük. A hús mennyisége a tál nagyságától is függ, amiben elkészítjük. Jó szaftosan a legfinomabb!

Elkészítés:

  • A húst a vajban sóval, borssal egy serpenyőben hirtelen megsütjük.
  • A megmaradt vajhoz lisztet teszünk, rántást készítünk, vízzel felengedjük.
  • Mustárt, sót, borsot, reszelt sajtot (egy részét) teszünk hozzá. Így főzzük egy kicsit, majd tejfölt keverünk bele.
  • A rizst a szokásos módon elkészítjük.
  • Egy hőálló tálba főtt rizst teszünk, rá mártást, húst, majd a maradék reszelt sajtot.
  • Végül a sütőben pirulásig sütjük.