Sajtos paradicsomos sertéscomb Hot Pan-ben sütve
|
|
|
Egy hiányzó hozzávaló miatt nem tudtam elkészíteni a kitervelt ételt. Más ötlettel kellett előállnom. Hát így készült el ez az étel elsőízben. Félelmeimmel ellentétben a hús jól megpuhult és nagyon szaftos maradt!
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb szeletelve
- 2-3 paradicsom
- 20 dkg füstölt sajt reszelve
- só
- bors
- olivaolaj
Elkészítés:
- A hússzeletek széleit beirdaljuk kb. fél centire, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- A Hot Pan-t bekapcsoljuk 120 fokra melegítjük, rálocsolunk kb 2 evőkanál olivaolajat majd belefektetjük a szeleteket. Lefedve puhára pároljuk (ha kell, vegyük kisebb hőfokra, hogy ne égjen meg).
- Mikor már puha, huzzuk a sütő közepére a husikat, fedjük be paradicsomkarikákkal és melegítsük át.
- Majd szórjuk be bőven sajttal, fedjük be és kapcsoljuk le a sütőt. A sajt hamar ráolvad.
- Zöldséges rizzsel és fokhagymás-tejfölös-majonézes mártással kínáljuk.
|