Sajtos paradicsomos sertéscomb Hot Pan-ben sütve

Nyomtatás E-mail
(11 szavazatok, átlag 2.82 az 5-ből)

Egy hiányzó hozzávaló miatt nem tudtam elkészíteni a kitervelt ételt. Más ötlettel kellett előállnom. Hát így készült el ez az étel elsőízben. Félelmeimmel ellentétben a hús jól megpuhult és nagyon szaftos maradt!

 

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg sertéscomb szeletelve
  • 2-3 paradicsom
  • 20 dkg füstölt sajt reszelve
  • bors
  • olivaolaj


Elkészítés:

  • A hússzeletek széleit beirdaljuk kb. fél centire, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  • A Hot Pan-t bekapcsoljuk 120 fokra melegítjük, rálocsolunk kb 2 evőkanál olivaolajat majd belefektetjük a szeleteket. Lefedve puhára pároljuk (ha kell, vegyük kisebb hőfokra, hogy ne égjen meg).
  • Mikor már puha, huzzuk a sütő közepére a husikat, fedjük be paradicsomkarikákkal és melegítsük át.
  • Majd szórjuk be bőven sajttal, fedjük be és kapcsoljuk le a sütőt. A sajt hamar ráolvad.
  • Zöldséges rizzsel és fokhagymás-tejfölös-majonézes mártással kínáljuk.