Sonkás-sajtos tortilla

Nyomtatás E-mail
(3 szavazatok, átlag 4.33 az 5-ből)

Gyorsbüfék jellegzetes étele, amit mi magunk is el tudunk készíteni. Egy dologra kell csak figyelnünk: ha egyszer elkészítjük, a gyorsbüfés változat már fog annyira ízleni!

Rengeteg finomsággal tölthetjük meg, például: gombával, főtt tojással, paradicsommal, paprikával, hamburgerhússal, kolbásszal, szalonnával, füstölt-főtt tarjával. Ízesíthetjük majonézzel, kecsappal, tejfölös szósszal.

Egyszóval számtalan lehetőség áll előttünk, csak a fantáziánkon és az ízlésünkön múlik!

 

 

 

Hozzávalók 4 db lepényhez:

  • 7,5 dkg kukoricaliszt
  • 7,5 dkg búzaliszt
  • langyos víz (kb. 70-80 ml)
  • gépsonka
  • sajt (lehet többféle, én trapistával és füstölt sajttal csinálom)
  • uborka
  • konzerv csemegekukorica

Elkészítés:

  • A hozzávalókból kemény, nyújtható tésztát gyúrunk.
  • Négy egyforma részre osszuk, majd jól kilisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra.
  • Próbáljunk kb. 20 cm átmérőjű köröket formázni a tésztából.
  • Egy nagyobb teflon serpenyőt (én "Hot Pan"-ben csináltam) forrósítsunk fel, és tegyük bele a kerek tésztát. Nem kell hozzá zsiradék!
  • Amikor elkezd a tészta hólyagosodni, kicsit a tészta alá lesünk, ha már kicsit pirul, egy fakanál segítségével, egy mozdulattal megfordítjuk.
  • A már megsült oldal egyik felét bekenjük két evőkanál fokhagymás paradicsomszósszal.
  • Ráteszünk 2 szelet sonkát, megszórjuk sajttal, csemegekukoricával, karikázunk rá uborkát.
  • Ha már minden hozzávalót rátettünk, ráhajtjuk a tészta másik felét, fakanál segítségével kicsit megnyomogatjuk, és egy tányérra emeljük.
  • A tányéron a tortilla felső felét még megkenjük szósszal és melegen tálaljuk!