Gyorsbüfék jellegzetes étele, amit mi magunk is el tudunk készíteni. Egy dologra kell csak figyelnünk: ha egyszer elkészítjük, a gyorsbüfés változat már fog annyira ízleni!
Rengeteg finomsággal tölthetjük meg, például: gombával, főtt tojással, paradicsommal, paprikával, hamburgerhússal, kolbásszal, szalonnával, füstölt-főtt tarjával. Ízesíthetjük majonézzel, kecsappal, tejfölös szósszal.
Egyszóval számtalan lehetőség áll előttünk, csak a fantáziánkon és az ízlésünkön múlik!
Hozzávalók 4 db lepényhez:
- 7,5 dkg kukoricaliszt
- 7,5 dkg búzaliszt
- só
- langyos víz (kb. 70-80 ml)
- gépsonka
- sajt (lehet többféle, én trapistával és füstölt sajttal csinálom)
- uborka
- konzerv csemegekukorica
Elkészítés:
- A hozzávalókból kemény, nyújtható tésztát gyúrunk.
- Négy egyforma részre osszuk, majd jól kilisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra.
- Próbáljunk kb. 20 cm átmérőjű köröket formázni a tésztából.
- Egy nagyobb teflon serpenyőt (én "Hot Pan"-ben csináltam) forrósítsunk fel, és tegyük bele a kerek tésztát. Nem kell hozzá zsiradék!
- Amikor elkezd a tészta hólyagosodni, kicsit a tészta alá lesünk, ha már kicsit pirul, egy fakanál segítségével, egy mozdulattal megfordítjuk.
- A már megsült oldal egyik felét bekenjük két evőkanál fokhagymás paradicsomszósszal.
- Ráteszünk 2 szelet sonkát, megszórjuk sajttal, csemegekukoricával, karikázunk rá uborkát.
- Ha már minden hozzávalót rátettünk, ráhajtjuk a tészta másik felét, fakanál segítségével kicsit megnyomogatjuk, és egy tányérra emeljük.
- A tányéron a tortilla felső felét még megkenjük szósszal és melegen tálaljuk!
|