Spenótos tészta

Nyomtatás E-mail
(3 szavazatok, átlag 2.00 az 5-ből)

Spenótból nem csak főzeléket lehet készíteni. Próbáljátok ki tésztával, isteni finom! És talán még a gyerekek is szívesebben megeszik ;).

Hozzávalók:

  • 25 dkg rövid metélt
  • 30 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek kukoricaliszt
  • étolaj

Elkészítés:

  • A spenótot több vízből átmossuk, a szárait lecsippentjük.
  • Egy nagyobb edényben felteszünk vizet forrni. Amikor felforrt, beletesszük a spenótot, de ne hagyjuk benne túl sokáig, ne essen össze tulságosan. Szűrjük és csepegtessük le.
  • Főzzük ki a tésztát.
  • Közben egy nagyobb serpenyőben (wokban) hevítsük fel az olajat, a vékony szeletekre vágott fokhagymát enyhén pirítsuk meg majd kevés vizet öntsünk rá.
  • A liszttel elkevert tejfölt öntsük a serepenyőbe, alaposan keverjük el, tegyük rá a spenótot és keverjük össze.
  • A közben kifőtt és leszűrt tésztát szedjük rá a spenótra, alaposan elegyítsük el és forrón tálaljuk.
  • Szórjuk meg füstölt sajttal, kínáljuk zöldséggel töltött rántott palacsintával.