Spenótból nem csak főzeléket lehet készíteni. Próbáljátok ki tésztával, isteni finom! És talán még a gyerekek is szívesebben megeszik ;).
Hozzávalók:
- 25 dkg rövid metélt
- 30 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
- 2 ek kukoricaliszt
- só
- étolaj
Elkészítés:
- A spenótot több vízből átmossuk, a szárait lecsippentjük.
- Egy nagyobb edényben felteszünk vizet forrni. Amikor felforrt, beletesszük a spenótot, de ne hagyjuk benne túl sokáig, ne essen össze tulságosan. Szűrjük és csepegtessük le.
- Főzzük ki a tésztát.
- Közben egy nagyobb serpenyőben (wokban) hevítsük fel az olajat, a vékony szeletekre vágott fokhagymát enyhén pirítsuk meg majd kevés vizet öntsünk rá.
- A liszttel elkevert tejfölt öntsük a serepenyőbe, alaposan keverjük el, tegyük rá a spenótot és keverjük össze.
- A közben kifőtt és leszűrt tésztát szedjük rá a spenótra, alaposan elegyítsük el és forrón tálaljuk.
- Szórjuk meg füstölt sajttal, kínáljuk zöldséggel töltött rántott palacsintával.
|