Sült csülök sült céklával

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

Egy nagyon egyszerű főételt készíthetünk el csülökből és céklából, igazi paleo csemegét kapva.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb csontos csülök
  • 1 ízlés szerint fokhagyma (4-5 nagyobb gerezd azért kell)
  • 1 ízlés szerint só
  • 4 közepes fej cékla
  • paleo-olaj

A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomjuk, a csülköt beirdaljuk (nem vesszük ki a csontját) majd sóval és a fokhagymával bedörzsöljük jó alaposan, az irdalásokat is. A csülköt így egy éjszakára lefedve a hűtőben állni hagyjuk. Kerámiatálba vagy tepsibe tesszük, egy kevés vizet és zsírt rakunk alá, majd 180 fokos sütőbe tesszük lefedve, kb 3 órát hagyjuk sülni, az utolsó 20-30 percben vegyük le a fedőt és úgy süssük ropogósra.

hasábokra szeletelt cékla

cékla hasábok vágva, még sütés előtt

 

sültcsülök

A csülök ropogósra sülve

 

Közben a céklát meghámozzuk (ajánlott gumikesztyűben, mert igencsak befogja a kezünket), megmossuk, majd hasábokra vágjuk és egy lapos tepsiben elterítjük. Kevés sóval besózzuk, valamint egy kevés paleo-olajjal meglocsoljuk és 170 fokos sütőben puhára sütjük, kb 1 órát kell sülnie.

Sültcsülök sültcéklával

A sült csülök sült céklával tálalva