A kínai gyorséttermek állandó kínálata a sülttészta. Önmagában és köretként is fogyasztható. Ha otthon készítjük, kevésbé lesz zsíros mint az éttermek többségében.
Szójaszósz a legtöbb bevásárló központban kapható. Ízesített, pl. fokhagymás, chilis, fokhahymás-chilis változatban is kapható. (Én ez utóbbit kedvelem leginkább.)
A szószok sósak, vigyázzunk a tészta sózásával!
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti tészta
- szójaszósz
- olivaolaj
Elkészítés:
- A tésztát roppanósra főzzük. (A legjobb a Barilla No5, mert nem fől szét és sütés közben sem puhul meg túlságosan.)
- A megfőtt tésztát leszűrjük, elkeverjük 2-3 evőkanál olivaolajjal.
- Egy nagy wokban kevés olivaolajat hevítünk. Egyszerre annyi tésztát teszünk a wokba, hogy könnyen tudjuk benne forgatni-pörgetni.
- Mikor a tészta átsült (kb. 5 perc), meglocsoljuk szójaszósszal, (minél több, annál finomabb) kicsit átsütjük vele.
- A kisült tésztát melegen tartjuk, amíg kisül a többi is.
- Sült zöldségeket készíthetünk hozzá. (Legjobb és leggyorsabb a Bonduell China Mix. Kevés olajra tesszük a fagyott zöldségeket. Amikor az megsült, de még roppanós, meglocsoljuk szójaszósszal, kicsit átsütjük és kész.)
|