Sülttészta

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

A kínai gyorséttermek állandó kínálata a sülttészta. Önmagában és köretként is fogyasztható. Ha otthon készítjük, kevésbé lesz zsíros mint az éttermek többségében.

Szójaszósz a legtöbb bevásárló központban kapható. Ízesített, pl. fokhagymás, chilis, fokhahymás-chilis változatban is kapható. (Én ez utóbbit kedvelem leginkább.)

A  szószok sósak, vigyázzunk a tészta sózásával!

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti tészta
  • szójaszósz
  • olivaolaj

Elkészítés:

  • A tésztát roppanósra főzzük. (A legjobb a Barilla No5, mert nem fől szét és sütés közben sem puhul meg túlságosan.)
  • A megfőtt tésztát leszűrjük, elkeverjük 2-3 evőkanál olivaolajjal.
  • Egy nagy wokban kevés olivaolajat hevítünk. Egyszerre annyi tésztát teszünk a wokba, hogy könnyen tudjuk benne forgatni-pörgetni.
  • Mikor a tészta átsült (kb. 5 perc), meglocsoljuk szójaszósszal, (minél több, annál finomabb) kicsit átsütjük vele.
  • A kisült tésztát melegen tartjuk, amíg kisül a többi is.
  • Sült zöldségeket készíthetünk hozzá. (Legjobb és leggyorsabb a Bonduell China Mix. Kevés olajra tesszük a fagyott zöldségeket. Amikor az megsült, de még roppanós, meglocsoljuk szójaszósszal, kicsit átsütjük és kész.)