Szalonnás spagetti

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

Az emberiség már több mint 2000 éve ismeri és fogyasztja a tésztát különbözõképpen elkészítve, körítve, mártással, anélkül, csőben sütve, húsosan, zöldségesen, hússal és zöldséggel egyszerre. Számtalan megjelenési formában: spagetti, makaróni, penne, raviol, farfalle, kockatészta, hosszúmetélt, vékony metélt, 4 tojásos, 8 tojásos... Nem beszélve a rengeteg levestésztáról... Szinte képtelenség ismerni minden fajtáját. 

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg reszelt sajt,
  • 2 dl tejszín vagy tejföl (esetleg mindkettő)
  • füstölt szalonna (fejenként 1 db kb. 20 cm hosszú nem túl vastag szelet)
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom


Elkészítés:

  • A tésztát kifőzzük, leöblítjük és melegen tartjuk.
  • Közben egy edényben a csíkokra vágott szalonna zsírját kisütjük,  kiszedjük a "pörcöt" és félretesszük.
  • A főtt tésztát elkeverjük a szalonnából kisült zsír egy részével.
  • A tejszínt és/vagy a tejfölt elkeverjük sóval, borssal és a többi fűszerrel (ízlés szerint).
  • A fűszeres szószt és a pörcöt elvegyítjük a tésztával.
  • Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és forró sütőbe tesszük.
  • A sajtot "nyúlósra" olvasztjuk a tetején.
  • Jól átkeverjük, és még melegen tálaljuk.
  • Zöldsalátát kínálhatunk mellé.