Szőlőlekváros-fokhagymás csirke |
![]() |
![]() |
Aki zöldebb ízekre vágyik így tél közepén, könnyű és gyorsan elkészíthető választás a szőlőlekvárban pirított csirkemell, vajbabbal és zsenge borsóval! Bevallom paradicsomos gnocchinak indult, de nem volt itthon elég csirkemell, így egy picit "miből is csináljunk vacsorát" eset állt fent. Gyorsan eldőlt, hogy a csirkemell fokhagymás lesz, amihez szerintem remekül passzol köretnek a vajbab és a zsengeborsó. Hogy legyen egy kis pikáns íze, szőlőlekvárt adtam az elején hozzá. Lássuk csak... Hozzávalók:
A csirkemellt apróbb kockákra vágom, sóval-borssal, némi kakukkfűvel és bazsalikommal fűszerezem (nem nem lesz sok az íz), majd a szőlőlekvárt is hozzáadom és picit átkeverem. A petrezselymet felaprítom a fokhagymával együtt, majd olivaolajon fonnyasztani kezdem őket, és a csirkemellt hozzáadva megpirítom. Én nem szeretem a csirkemellt sokáig főzni miután már megpirult, ezért kiszedtem egy külön tányérra. A serpenyőben maradt petrezselyem és fokhagyma mellé tettem a vajbabot és a zsengeborsót, meg még egy kis olivát, kapot némi sót, majd kis párolást (5-10 perc). Párolás után én leveszem a fedőt és addig még picit sütöm amíg van alatt lé (de maradjon roppanós a zöldség). Amikor a vajbab és borsó még éppen roppanós, hozzá adom az előbb kibányászott csirkemell darabokat, majd 1-2 perc alatt őssze melegítem. Tálalás után én egy kis habanero szósszal még azért megáldottam, mert csak úgy az igazi egy finom fehér fröccs mellé! ;)
A fröccsnek valót a Csanádi Szőlőbirtoknak köszönöm ezennel is...
|