Szőlőlekváros-fokhagymás csirke

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

Szőlőlekváros csirke

Aki zöldebb ízekre vágyik így tél közepén, könnyű és gyorsan elkészíthető választás a szőlőlekvárban pirított csirkemell, vajbabbal és zsenge borsóval!

Bevallom paradicsomos gnocchinak indult, de nem volt itthon elég csirkemell, így egy picit "miből is csináljunk vacsorát" eset állt fent. Gyorsan eldőlt, hogy a csirkemell fokhagymás lesz, amihez szerintem remekül passzol köretnek a vajbab és a zsengeborsó. Hogy legyen egy kis pikáns íze, szőlőlekvárt adtam az elején hozzá. Lássuk csak...

Hozzávalók:

  • 15-20dkg csirkemell 
  • 15-20dkg vajbab
  • 15-20dkg zsengeborsó
  • 2 ek. szőlőlekvár vagy egy 1 ek. méz
  • 1 cs. petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só-bors
  • kakukkfű 
  • bazsalikom
  • olivaolaj vagy vaj

A csirkemellt apróbb kockákra vágom, sóval-borssal, némi kakukkfűvel és bazsalikommal fűszerezem (nem nem lesz sok az íz), majd a szőlőlekvárt is hozzáadom és picit átkeverem.

A petrezselymet felaprítom a fokhagymával együtt, majd olivaolajon fonnyasztani kezdem őket, és a csirkemellt hozzáadva megpirítom. Én nem szeretem a csirkemellt sokáig főzni miután már megpirult, ezért kiszedtem egy külön tányérra. A serpenyőben maradt petrezselyem és fokhagyma mellé tettem a vajbabot és a zsengeborsót, meg még egy kis olivát, kapot némi sót, majd kis párolást (5-10 perc). Párolás után én leveszem a fedőt és addig még picit sütöm amíg van alatt lé (de maradjon roppanós a zöldség).

Amikor a vajbab és borsó még éppen roppanós, hozzá adom az előbb kibányászott csirkemell darabokat, majd 1-2 perc alatt őssze melegítem. 

Tálalás után én egy kis habanero szósszal még azért megáldottam, mert csak úgy az igazi egy finom fehér fröccs mellé! ;) 

 


A fröccsnek valót a Csanádi Szőlőbirtoknak köszönöm ezennel is...