Tavaszi spenótos rántotta |
![]() |
![]() |
A megmaradt húsvéti sonka és a kamrában némi spenót adta az ötletet, hogy egy tavaszias kis "könnyű" rántottát csináljak, jó fokhagymásan. Mivel ez egy amolyan maradékból készített étel, nincs konkrét mennyiség a hozzávalóknál. Hozzávalók 2 főre:
A főtt sonkát felkockázzuk, a spenőt leveleket vékonyabb csíkokra vágjuk, a fokhagymát apróra, a zöld hagymát pedig szintén vékonyabb csíkokra vágjuk. A sonka alá minimális zsiradékot (jobb serpenyőkbe nem is kell szerintem) teszünk majd átmelegítjük, picit megsütjük, mivel eleve főtt sonka nem kell sok neki. Ekkor hozzá adjuk a fokhagymát, zöld hagymát és tovább pirítjuk, majd kb 3-5 perc és hozzáadhatjuk a spenót leveleket, lefedve egy picit pároljuk és ha szépen megfonnyadt a spenót, akkor hozzáütjük a tojásokat és szépen elkeverve a kívánt állagúra sütjük. Én úgy szeretem, amikor még nem teljesen sül meg a tojás, épp egy picit még "rezgős"... Fűszerezést sóval, borssal ízlés szerint, én nem fűszereztem csak minimális só, hogy a hozzávalók finom íze kijöjjön. Jó étvágyat mindenkinek :)
|