Tavaszi spenótos rántotta

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

 A megmaradt húsvéti sonka és a kamrában némi spenót adta az ötletet, hogy egy tavaszias kis "könnyű" rántottát csináljak, jó fokhagymásan. Mivel ez egy amolyan maradékból készített étel, nincs konkrét mennyiség a hozzávalóknál.

 Hozzávalók 2 főre:

  • Maroknyi kockázott főtt sonka (maradék) kb 15-20dkg.
  • Szintén maroknyi spenót levél
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • 6db tojás

A főtt sonkát felkockázzuk, a spenőt leveleket vékonyabb csíkokra vágjuk, a fokhagymát apróra, a zöld hagymát pedig szintén vékonyabb csíkokra vágjuk.

A sonka alá minimális zsiradékot (jobb serpenyőkbe nem is kell szerintem) teszünk majd átmelegítjük, picit megsütjük, mivel eleve főtt sonka nem kell sok neki. Ekkor hozzá adjuk a fokhagymát, zöld hagymát és tovább pirítjuk, majd kb 3-5 perc és hozzáadhatjuk a spenót leveleket, lefedve egy picit pároljuk és ha szépen megfonnyadt a spenót, akkor hozzáütjük a tojásokat és szépen elkeverve a kívánt állagúra sütjük. Én úgy szeretem, amikor még nem teljesen sül meg a tojás, épp egy picit még "rezgős"... Fűszerezést sóval, borssal ízlés szerint, én nem fűszereztem csak minimális só, hogy a hozzávalók finom íze kijöjjön.

Jó étvágyat mindenkinek :)