Tejföllel töltött sajtos gomba
|
|
|
Nagyobb gombákat válasszunk a zöldségesnél, hogy a tönkök helyére minél több tejföl férjen.
Hozzávalók:
- 10 db nagyobb gomba
- 1 pohár tejföl
- 20 dkg füstölt sajt
- só, bors
Elkészítés:
- A gombákat egy dörzsis szivaccsal folyó víz alatt mossuk meg (vigyázva, hogy ne szívja meg magát vízzel), a tönköket óvatosan törjük ki.
- Sózzuk, borsozzuk meg kívül-belül és tegyük egymás mellé egy túzálló edénybe, úgy hogy az üreges rész legyen felfelé.
- A tönkök helyére tegyünk kanállal tejfölt, ammennyi csak belefér. A tetejére szórjunk füstölt sajtot.
- Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. A gomba levet fog ereszteni, majd ebben megpuhul, a sajt szépen elolvad rajta. (Kb. 10 perc alatt.)
- A fűszerezés fantáziánkra van bízva. A tejfölbe például tehetünk frissen vágott zöldfűszereket is, attól még inkább ízletes lesz.
- Köretként adhatjuk húsok mellé.
|

Tejföllel töltött gombák vegetáriánus steak
társaságában
|
|