Tejföllel töltött sajtos gomba

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

Nagyobb gombákat válasszunk a zöldségesnél, hogy a tönkök helyére minél több tejföl férjen.

 

 

Hozzávalók:
  • 10 db nagyobb gomba
  • 1 pohár tejföl
  • 20 dkg füstölt sajt
  • só, bors


Elkészítés:

  • A gombákat egy dörzsis szivaccsal folyó víz alatt mossuk meg (vigyázva, hogy ne szívja meg magát vízzel), a tönköket óvatosan törjük ki.
  • Sózzuk, borsozzuk meg kívül-belül és tegyük egymás mellé egy túzálló edénybe, úgy hogy az üreges rész legyen felfelé.
  • A tönkök helyére tegyünk kanállal tejfölt, ammennyi csak belefér. A tetejére szórjunk füstölt sajtot.
  • Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. A gomba levet fog ereszteni, majd ebben megpuhul, a sajt szépen elolvad rajta. (Kb. 10 perc alatt.)
  • A fűszerezés fantáziánkra van bízva. A tejfölbe például tehetünk frissen vágott zöldfűszereket is, attól még inkább ízletes lesz.
  • Köretként adhatjuk húsok mellé.

 

alt

Tejföllel töltött gombák vegetáriánus steak

társaságában