Tejfölös-gombás csirkemell

Nyomtatás E-mail
(22 szavazatok, átlag 3.59 az 5-ből)

Csirkemellből rengeteg féle ételt ismerünk, különböző módon ízesítve, elkészítve változaos, kiadós ételek készíthetőek belőle. Tejföl, gomba, csirkemell. Ebből csak jó "főhet" ki!

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

Elkészítés:

  • A csirkemellet vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát felkockázzuk.
  • A hagymát olajon megpirítjuk, mikor kezd sárgulni, rádobjuk a husit, és együtt sütjük fehéredésig.
  • Rádobjuk a gombát, elkeverük, sózzuk, borsozzuk. Lefedve megvárjuk amíg  a gomba levet enged. Ekkor kisebb lángra vesszük.
  • Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt.
  • Összeforraljuk és kész.
  • Apróra vágott savanyú uborkát keverhetünk hozzá.
  • Rizzsel kínáljuk.