Tejfölös-gombás csirkemell
|
|
|
Csirkemellből rengeteg féle ételt ismerünk, különböző módon ízesítve, elkészítve változaos, kiadós ételek készíthetőek belőle. Tejföl, gomba, csirkemell. Ebből csak jó "főhet" ki!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 25 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
- A csirkemellet vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát felkockázzuk.
- A hagymát olajon megpirítjuk, mikor kezd sárgulni, rádobjuk a husit, és együtt sütjük fehéredésig.
- Rádobjuk a gombát, elkeverük, sózzuk, borsozzuk. Lefedve megvárjuk amíg a gomba levet enged. Ekkor kisebb lángra vesszük.
- Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt.
- Összeforraljuk és kész.
- Apróra vágott savanyú uborkát keverhetünk hozzá.
- Rizzsel kínáljuk.
|