Tejfölös-gombás hús

Nyomtatás E-mail
(6 szavazatok, átlag 3.33 az 5-ből)

Tejfölös-gombás hús recept

Kedves olvasónk Tóth Erika küldte nekünk ezt a receptet. Már a neve is ínycsiklandó, köszönjük!

Hozzávalók (4 főre)
  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 kg csiperke gomba
  • 1 nagy tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • csipet só
  • olaj (hagymához)
  • majoranna, vegeta (ízlés szerint)
  • 2 gerezd foghagyma
  • paradicsom (elhagyható)
 
Elkészítés:
  1. A húst kisebb darabokra vágom, besózom, befűszerezem. Egy hőálló tálat kikenek olajjal, és a húst szétterítem rajta.
  2. A gombát megpucolom, és apró darabokra vágom. A hagymákat és a paradicsomot olajon megpirítom, és ráteszem a gombát. Fedő alatt puhára párolom. Amikor márcsak kicsi leve van, hozzáöntöm a tejfölt, vegetával, majorannával fűszerezem, és ráöntöm a húsra.
  3. Fóliával letakarva forró sütőbe teszem, és addig sütöm (kb. 250 fokon), amíg a hús puha nem lesz. Ekkor leveszem a fóliát és még kb. 10 percig pirítom (a tetejére sajtot is lehet tenni). Rizzsel és krumpli pürével is lehet tálalni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!