Tejszínes spenótos fusilli
|
|
|
Egy újabb szerethető spenótos, tésztás recept tejszínnel, baconnel, és sajttal.
Hozzávalók:
- 30 dkg spenótlevél
- 30 dkg fusilli
- 12,5 dkg bacon
- 1,5 dl tejszín
- füstölt sajt
- vaj
- só
- bors
Elkészítés:
- Egy nagyobb fazékban vizet forralunk. Amikor felforrt, beletesszük az alaposan megtisztított spenótleveleket. Csak pár pillanatig hagyjuk benne, épp hogy csak a levelek megfonnyadjanak. Ekkor egy szűrőlapáttal kiszedjük a leveleket és lecsepegtetjük.
- A vizet visszatehetjük forrni, ebben a tésztát a szokásos módon megfőzhetjük.
- Wokban kevés vajjal kisütjük a szalonnát, mikor megpuhult, papírtörlőre szedjük, A wokban csak annyi zsír maradjon, amennyi a falán megtapad.
- Felhevítjük a wokot, beletesszük a spenótleveleket, felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a bacont, fűszerezzük.
- Amikor a szósz felforrt, hozzáadjuk a megfőtt, lecsepegtetett tésztát. Az egészet összemelegítjük, és még forrón tálaljuk.
- Füstölt sajtot kínáljunk hozzá.
|
|
|