Tojáspörkölt

Nyomtatás E-mail
(2 szavazatok, átlag 3.00 az 5-ből)

A tojást számtalan ételben felhasználjuk, önálló ételként is elkészítjük, miért ne csinálnánk belőle pörköltet is? Lecsós alapot kell csinálni hozzá, így nagyon ízletes, nem túl drága, gyorsan elkészíthető vacsora lesz belőle.

Hozzávalók

  • 5 db keményre főzött tojás
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • őrölt paprika
  • tejföl

Elkészítés:

  • Az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megpirítjuk, hozzáadjuk az őrölt paprikát, rádobjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a kicsumázott paprikát és a hagymával átforgatjuk.
  • Vízzel felöntjük, ízesítjük, és addig főzzük, amíg a paradicsom és a paprika jó puhára fő.
  • Ezután beletesszük a tejfölt és a nagyobb cikkekre vágott főtt tojást.
  • Elkeverjük, felforraljuk és kész.
  • Főtt tésztával (pl.: copfocska) tálaljuk, zöldsalátával kínáljuk.