Vegetáriánus "steak"

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

Ebben a steak-ben nincs hús, csak szója - finoman fűszerezve. Laktató és könnyű ebéd.

Vacsorára "újrahasznosítva": 1 szelet teljes kiörlésű barnakenyér + 1 szép levél jégsaláta + fél kemény tojás szeletelve + majonéz + 1 szelet szója-steak + 1 szelet sajt. Isteni.

 

 

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg szójakocka
  • 1 felvert tojás
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • só, bors
  • apróra vágott metélőhagyma
  • 2 dl húsleves
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
  • A szójakockákat feltesszük főni a 2 dl húslevessel. Ha ez nincs kéznél, öntsük fel 2 dl vízzel, szórjuk meg szárított zöldségkeverékkel.
  • 20 perc főzés után hűtsük le, pépesítsük.
  • A többi hozzávalót is adjuk hozzá, és jó alaposan gyúrjuk össze.
  • Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és ebben, néhány perc alatt süssük pirosra a megformázott, zsemlemorzsában megforgatott húspogácsákat.
  • Tejfölös gombát adjunk hozzá köretként.

alt

Szója-steak tejfölös, sajtos gombával