Ebben a steak-ben nincs hús, csak szója - finoman fűszerezve. Laktató és könnyű ebéd.
Vacsorára "újrahasznosítva": 1 szelet teljes kiörlésű barnakenyér + 1 szép levél jégsaláta + fél kemény tojás szeletelve + majonéz + 1 szelet szója-steak + 1 szelet sajt. Isteni.
Hozzávalók:
- 15 dkg szójakocka
- 1 felvert tojás
- 5 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál szójaszósz
- só, bors
- apróra vágott metélőhagyma
- 2 dl húsleves
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A szójakockákat feltesszük főni a 2 dl húslevessel. Ha ez nincs kéznél, öntsük fel 2 dl vízzel, szórjuk meg szárított zöldségkeverékkel.
- 20 perc főzés után hűtsük le, pépesítsük.
- A többi hozzávalót is adjuk hozzá, és jó alaposan gyúrjuk össze.
- Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és ebben, néhány perc alatt süssük pirosra a megformázott, zsemlemorzsában megforgatott húspogácsákat.
- Tejfölös gombát adjunk hozzá köretként.
|

Szója-steak tejfölös, sajtos gombával
|
|