Zöldséggel töltött rántott palacsinta

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

Kicsit macerásnak tűnhet de megéri vele babráni! A végeredmény különleges és finom. Spenótos tésztával például könnyű vacsora lehet.

 


 

Hozzávalók:
  • 12 db sós palacsinta
  • 50 dkg brokkoli
  • 50 dkg karfiol
  • 2-3 ek tejföl
  • bors
  • Panírozáshoz:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 4 tojás
  • 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és megfőzzük majd lecsepegtetjük.
  • A zöldségeket összetörjük villával vagy krumplinyomóval.
  • Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál tejfölt. Sűrű, krémszerű masszává keverjük.
  • Minden palacsinta közepére egy-egy evőkanál masszát kenünk, kicsit szétlapítjuk, majd a két szemközti szélét behajtjuk, majd a másik kettőt is ráhajtjuk, fogpiszkálóval megtűzzük.
  • A töltött palacsintákat a szokásos módon bepanírozzuk és kisütjük.
  • Köretként spenótos tésztát kínálhatunk.

 

alt