Zöldséggel töltött rántott palacsinta
|
|
|
171
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)
Kicsit macerásnak tűnhet de megéri vele babráni! A végeredmény különleges és finom. Spenótos tésztával például könnyű vacsora lehet.
Hozzávalók:
- 12 db sós palacsinta
- 50 dkg brokkoli
- 50 dkg karfiol
- 2-3 ek tejföl
- só
- bors
- Panírozáshoz:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 4 tojás
- 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és megfőzzük majd lecsepegtetjük.
- A zöldségeket összetörjük villával vagy krumplinyomóval.
- Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál tejfölt. Sűrű, krémszerű masszává keverjük.
- Minden palacsinta közepére egy-egy evőkanál masszát kenünk, kicsit szétlapítjuk, majd a két szemközti szélét behajtjuk, majd a másik kettőt is ráhajtjuk, fogpiszkálóval megtűzzük.
- A töltött palacsintákat a szokásos módon bepanírozzuk és kisütjük.
- Köretként spenótos tésztát kínálhatunk.
|

|
|