Málnás-ribizlidzsem

Nyomtatás E-mail
(2 szavazatok, átlag 4.50 az 5-ből)
A csodás házikónkkal nem csak ribizli, de csodás málna bokrokat is "örököltünk"! Mindig is az volt a terv, hogy a saját házunk kertjében lesz málna, így az, hogy nem csak házunk, de a benne lévõ sok-sok termõ gyümölcsfák és bokrok közt málna is van, igazi ajándék volt!
Málnás ribizlidzsem mentával
A málna magas ásványi anyag és vitamintartalmának köszönhetõen egészséges nyári gyümölcs. Legízletesebb a beért gyümölcsöt egyenesen a bokorról lecsipegetni, de készítenek belõle lekvárt, szörpöt is, remek kiegészítõje lehet túrós, joghurtos süteményeknek is.
 
Ezúttal az utóért ribizlibogyók kiegészítõjeként hasznosítva, dzsemet fõztem belõle.
 
A módszer ugyanaz, mint a sima ribizlilekvárnál, de ebben az esetben a gyümölcs fele málna volt.
 
Málnás ribizlidzsem mentával
 
Remekül feldobja a ribizli ízét, pikáns, isteni ízkombináció!