Krumpligombóc (Levesbetét)

Nyomtatás E-mail
(11 szavazatok, átlag 3.55 az 5-ből)

Ha van egy kis időd, és tészta helyett valami mást szeretnél a levesbe, krumpligombócot tegyél bele. Először macerásnak gondoltam, de gyorsan kész van, és igazán nagy sikert aratott.

Ha szilvásgombócot készítek, levesnek pedig piros zöldséglevest, csípek a gombóc tésztájából, és abból készítem el.

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb krumpli
  • 1 egész tojás
  • étolaj
  • liszt

Elkészítés:

  • A krumplikat puhára főzzük és megtörjük.
  • Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást, pici étolajat, és annyi lisztet, hogy összeálljon.
  • Nedves kézzel apró gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő levesbe tesszük.
  • Akkor van kész, ha a gombócok feljönnek a leves tetejére.
  • Piros, hús nélküli levesekben igazán finom! (Krumplileves)