Brokkolikrémleves

Nyomtatás E-mail
(4 szavazatok, átlag 4.50 az 5-ből)

Brokkolikrémleves krumplival, zellerrel, vöröshagymával, fokhagymával ízesítve, egy kis szerecsendióval.

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 2 közepes krumpli
  • 1 kisebb zeller fele
  • 1 kisebb fej vöröshagyma fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk szárított zöldségmix
  • ízlés szerint só, fehérbors
  • szerecsendió
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • Tálaláshoz:
  • pirított bacon
  • kenyér pirítósnak

Elkészítés:

  • A brokkolit rózsáira szedjük, alaposan megmossuk.
  • A krumplit és a zellert megpucoljuk, megmossuk és felkockázzuk.
  • A hagymákat is megpucoljuk, megmossuk, majd felkockázzuk.
  • Az egészet egy kisebb fazékba tesszük, sózzuk, megszórjuk a zöldségmixel és annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
  • Felforraljuk, majd kisebb fokozaton egészen puhára főzzük.
  • Mikor megfőtt botmixer segítségével pépesítjük.
  • Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis vizet adhatunk hozzá.
  • Visszatesszük a tűzre, ízesítjük borssal, szerecsendióval (óvatosan), ha kell, sózzuk még utána.
  • Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel.
  • Pirított baconnel és pirítóssal kínáljuk.
alt