A hagymaleves kezdetekben csak a szegény parasztok étek volt. Ma már azonban nincs olyan nívós étterem, ahol ne szolgálnák fel valamely változatát. Elkészítésére számos variáció létezik. Ez a recept talán az egyik legkönyebben elkészíthető változata. Mivel nagyon finom, én már nem is próbálkoztam másik recepttel, de ha valaki ismer és kipróbált már más receptet is, ossza meg velem!
Cipóban tálalva az igazi!
Hozzávalók:
- kb. 4 közepes fej vöröshagyma
- olaj
- liszt
- 2 db erőleves kocka
- majoránna
- babérlevél
- só, bors
- 1 dl vörösbor
- Tálaláshoz: pirított kenyér és ízlés szerint (rengeteg) sajt
Elkészítés:
- A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a forró olajon hirtelen átforgatjuk, kisebb lángra vesszük, és fedő alatt kb. 20 percen keresztül pároljuk.
- 20 perc után levesszük a fedőt és nagy lángon aranysárgára pirítjuk.
- Megszórjuk liszttel, kicsit pirítjuk így is, majd felöntjük 1 liter vízzel és beletesszük a 2 leveskockákat.
- Fűszerezzük majoránnával, frissen őrölt borssal és egy darabka babérlevéllel. Amikor felforrt beleöntjük a vörösbort.
- Újból felforraljuk és kész.
- Tálaláskor a tányér aljába reszelt sajtot szórunk és erre merjük a forró levest.
- Sajtos pirítóst kínálunk hozzá.
|