Tárkonyos krumpligombócleves

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

A tárkony különleges ízével feldobott egyszerű étel. Ne felejtsünk el rengeteg tejfölt kínálni mellé!

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db krumpli
  • kolbász vagy virsli
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • liszt
  • pirospaprika
  • tárkonylevél
  • köménymag
  • étolaj

Elkészítés:

  • A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  • A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk.
  • Beletesszük a köménymagot és a pirospaprikát, felengedjük 1 liter vízzel.
  • Sózzuk, majd forrás után beletesszük a burgonya kétharmadát.
  • Közben a maradék krumplit félpuhára főzöm. Ha kész, leöntöm a vizet róla, egy villával durván összetörjük, Sózom, hozzáadom a tojást, és annyi lisztet, hogy kis gombócokat tudjunk formázni (vizes kézzel sokkal könnyebb).
  • A gombócokat egyből tehetjük is a levesbe.
  • Hozzáaadjuk a virslit vagy a kolbászt, és a gombócokkal együtt kb. 6 percig főzzük.
  • Ha a gombócok megfőttek, behabarjuk a levest az egy pohár tejfölben elkevert kávéskanál liszttel (tehetünk bele ételízesítőt is).
  • Egy evőkanál tárkonylevelet teszünk bele és egyet rottyan és már kész is.