Tárkonyos krumpligombócleves
|
|
|
A tárkony különleges ízével feldobott egyszerű étel. Ne felejtsünk el rengeteg tejfölt kínálni mellé!
Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db krumpli
- kolbász vagy virsli
- 1 tojás
- 1 kis pohár tejföl
- liszt
- só
- pirospaprika
- tárkonylevél
- köménymag
- étolaj
Elkészítés:
- A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
- A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk.
- Beletesszük a köménymagot és a pirospaprikát, felengedjük 1 liter vízzel.
- Sózzuk, majd forrás után beletesszük a burgonya kétharmadát.
- Közben a maradék krumplit félpuhára főzöm. Ha kész, leöntöm a vizet róla, egy villával durván összetörjük, Sózom, hozzáadom a tojást, és annyi lisztet, hogy kis gombócokat tudjunk formázni (vizes kézzel sokkal könnyebb).
- A gombócokat egyből tehetjük is a levesbe.
- Hozzáaadjuk a virslit vagy a kolbászt, és a gombócokkal együtt kb. 6 percig főzzük.
- Ha a gombócok megfőttek, behabarjuk a levest az egy pohár tejfölben elkevert kávéskanál liszttel (tehetünk bele ételízesítőt is).
- Egy evőkanál tárkonylevelet teszünk bele és egyet rottyan és már kész is.
|