Tojásleves

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

A tojás sok receptünk alapanyaga. Miért ne főznénk vele, belőle levest is? Főként, ha gyorsan kell az asztalra tenni valami finomat.

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • őrölt pirospaprika
  • egész köménymag
  • babérlevél
  • ecet

Elkészítés:

  • Az olajon a hagymákat megdinszteljük.
  • Amikor már aranysárga színű, megszórjuk őrölt pirospaprikával, liszttel, és kicsit megpirítjuk, (vigyázva, nehogy odakapjon, mert akkor megkeseredik).
  • Felöntjük vízzel, sózzuk, beletesszük az egész köménymagot, babérlevelet.
  • Felforraljuk és beleütjük a nyers tojásokat.
  • 10 perc alatt készre főzzük.
  • Tálaláskor ecetet és tejfölt adunk hozzá.