Tyúkhúsleves

Nyomtatás E-mail
(0 szavazatok, átlag 0 az 5-ből)

Vasárnapok elmaradhatatlan levese. Titka szerintem a frissen vágott házityúk és a frissen szedett zöldségekben keresendő.

Hozzávalók:

  • 1 egész tyúk apróléka (nyaka, szárnya, lába, háta)
  • sárgarépa
  • zöldség
  • zeller
  • karalábé
  • karfiol
  • kelkáposzta
  • zeller zöldje
  • zöldség zöldje
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • egész bors

Előkészítés:

  • A zöldségféléket és a zöldeket megpucoljuk, megmossuk.
  • Mindent hasábokra vágunk. A hagymákat egészben hagyjuk.
  • A húsokat alaposan megmossuk, és egy nagy leveses edénybe tesszük.

Elkészítés:

  • A húst felengedjük hideg vízzel és feltesszük főni. Amíg felforr, folyamatosan lehabozzuk.
  • Ha felforrt, beleteszem a zöldségféléket és a fűszereket.
  • Kis lángon főzzük, amíg a hús és a zöldség is megpuhul.
  • A karfiolt érdemes kivenni a levesből, ha megpuhult, nehogy szétessen.
  • Főtt tésztával kínáljuk.