Indiai mártás

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

Pikáns ízek kedvelőinek ajálom ezt a különleges és finom mártást, ha már unjuk a hétköznapok ízeit.

 

 

Hozzávalók:

 

  • 2 konzerv barackbefőtt
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl natúr joghurt

Elkészítés:

  • Az olajban megpirítjuk a kókuszreszeléket.
  • Hozzáadjuk a barackokat, megszórjuk a curryvel, és 1-2 percig együtt pirítjuk tovább.
  • A barack levét – ha kell, vízzel kiegészítjük 3 deciliternyire - a barackra öntjük, és felforraljuk.
  • Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízben, és a tejszínnel együtt a barackhoz keverjük.
  • Sűrűsödésig forraljuk, félrehúzzuk.
  • Tálaláskor a szószba keverjük a joghurtot, és a szószt a húsokhoz kínáljuk.
  • Rizst és natúrhúst adhatunk hozzá.