Indiai mártás
|
|
|
96
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)
Pikáns ízek kedvelőinek ajálom ezt a különleges és finom mártást, ha már unjuk a hétköznapok ízeit.
Hozzávalók:
- 2 konzerv barackbefőtt
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál currypor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl tejszín
- 1 dl natúr joghurt
Elkészítés:
- Az olajban megpirítjuk a kókuszreszeléket.
- Hozzáadjuk a barackokat, megszórjuk a curryvel, és 1-2 percig együtt pirítjuk tovább.
- A barack levét – ha kell, vízzel kiegészítjük 3 deciliternyire - a barackra öntjük, és felforraljuk.
- Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízben, és a tejszínnel együtt a barackhoz keverjük.
- Sűrűsödésig forraljuk, félrehúzzuk.
- Tálaláskor a szószba keverjük a joghurtot, és a szószt a húsokhoz kínáljuk.
- Rizst és natúrhúst adhatunk hozzá.
|