Tejszínes gombamártás

Nyomtatás E-mail
(5 szavazatok, átlag 3.80 az 5-ből)

 

Nagyon sokféle hús mellé kínálhatjuk, rizzsel, tepsiben sült héjas burgonyával is.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 dl tejszín
  • olivaolaj
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítés:

  • A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a gombát megtisztítás után nagyobb szeletekre daraboljuk.
  • Olívaolajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és együtt pirítjuk, amíg levet ereszt.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk; egy teáskanál kakukkfűvel ízesítjük. Lefedve pároljuk.
  • Amikor kezdi elfőni a levét, beleöntjük a tejszínt.
  • Felforraljuk és kész!