Fahájjas almás sütemény vizes piskótával. Gyorsan elkészíthető és nagy sikere lesz, ez biztos!

Hozzávalók:
- 4 tojásos vizes piskóta
- 1,5 kg alma
- 5 dkg margarin
- 10 dkg fahéjjas cukor
- egy marék darabos vagy durvára darált dió
- 3-4 dkg mazsola
Elkészítés:
- A tepsit jól kenjük ki margarinnal.
- Az almát hámozzuk meg és reszeljük le.
- Terítsük el a tepsibe, hintsük meg a fahéjjas cukorral, daraboljunk rá margarint és tegyük a forró sütőbe 10 percre.
- Míg az alma a sütőben van, készítsük el a vizes piskótát.
- Mikor az alma megpuhult, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a dióval és a mazsolával.
- Öntsük rá a piskótatésztát, terítsük szét a tepsiben (ha nem terülne könnyen, ne ijedjünk meg, fakanállal húzzuk csak szét, sülés közben úgyis szétterül).
- Tegyük vissza a sütőbe, kb. 25 perc alatt megsül. Végezzünk tűpróbát. hogy teljesen átsült-e.
- Ha már nem marad a tűn semmi, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni kb. 5 percig, majd borítsuk tálcára.
- Mikor kiborítjuk, maradhat egy kis alma a tepsiben, de ne essünk kétségbe, kanalazzuk vissza a sütire és egyengessük el.
- Felkockázva tálaljuk.
|





|
|