Almás szelet

Nyomtatás E-mail
(3 szavazatok, átlag 4.33 az 5-ből)

Fahájjas almás sütemény vizes piskótával. Gyorsan elkészíthető és nagy sikere lesz, ez biztos!

alt

 

 

 

Hozzávalók:
  • 4 tojásos vizes piskóta
  • 1,5 kg alma
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg fahéjjas cukor
  • egy marék darabos vagy durvára darált dió
  • 3-4 dkg mazsola

Elkészítés:
  • A tepsit jól kenjük ki margarinnal.
  • Az almát hámozzuk meg és reszeljük le.
  • Terítsük el a tepsibe, hintsük meg a fahéjjas cukorral, daraboljunk rá margarint és tegyük a forró sütőbe 10 percre.
  • Míg az alma a sütőben van, készítsük el a vizes piskótát.
  • Mikor az alma megpuhult, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a dióval és a mazsolával.
  • Öntsük rá a piskótatésztát, terítsük szét a tepsiben (ha nem terülne könnyen, ne ijedjünk meg, fakanállal húzzuk csak szét, sülés közben úgyis szétterül).
  • Tegyük vissza a sütőbe, kb. 25 perc alatt megsül. Végezzünk tűpróbát. hogy teljesen átsült-e.
  • Ha már nem marad a tűn semmi, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni kb. 5 percig, majd borítsuk tálcára.
  • Mikor kiborítjuk, maradhat egy kis alma a tepsiben, de ne essünk kétségbe, kanalazzuk vissza a sütire és egyengessük el.
  • Felkockázva tálaljuk.

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt