Fatörzs szelet

Nyomtatás E-mail
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)

Karácsonyi sütemény.

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 marék zsemlemorzsa
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 csomag vaniliáscukor
  • Krém:
  • 5 tojás sárgáját
  • 25 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1/2 csomag vaniliás cukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 25 dkg vaj

Tészta elkészítése:

  • A tojások sárgáját a cukorral és a vaniliáscukorral habosra keverjük.
  • Hozzáadjuk a vaniliás cukrot, a zsemlemorzsát, a sütőport, végül az 5 tojás fehérjéből vert habot.
  • Papírral bélelt nagy tepsiben vékony piskótalapot sütünk.
  • Sütés után a lapokat a tepsi hosszában tenyérnyi széles csíkokra vágjuk.

Krém elkészítése:

  • A krém hozzávalóit sűrűre főzzük állandó kevergetés mellett.
  • Keverve kihűtjük, és hozzáadjuk a habosra kevert vajat.

Összeállítás:

  • Őzgerinc forma aljába egy réteg piskótalapot helyezünk.
  • Vastagon megkenjük a krémmel, utána ismét piskótalapot fektetünk a formába.Újra réteget kenünk a krémből. Ezt addig folytatjuk, míg a forma tele lesz.
  • A végén kevés töltelékkel megkenve egy darab piskótatészta-szelettel betakarjuk.
  • Hűtőbe tesszük. Mikor jól lehült, egy tálcára kiborítjuk. Kívűlröl is megkenjük a krémmel, és villával hosszában hullámos csíkokat húzunk díszítésül.