Fatörzs szelet
|
|
|
15
(1 szavazat, átlag 5.00 az 5-ből)
Karácsonyi sütemény.
Hozzávalók:
- Tészta:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 marék zsemlemorzsa
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 csomag vaniliáscukor
- Krém:
- 5 tojás sárgáját
- 25 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 1/2 csomag vaniliás cukor
- 15 dkg csokoládé
- 25 dkg vaj
Tészta elkészítése:
- A tojások sárgáját a cukorral és a vaniliáscukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a vaniliás cukrot, a zsemlemorzsát, a sütőport, végül az 5 tojás fehérjéből vert habot.
- Papírral bélelt nagy tepsiben vékony piskótalapot sütünk.
- Sütés után a lapokat a tepsi hosszában tenyérnyi széles csíkokra vágjuk.
Krém elkészítése:
- A krém hozzávalóit sűrűre főzzük állandó kevergetés mellett.
- Keverve kihűtjük, és hozzáadjuk a habosra kevert vajat.
Összeállítás:
- Őzgerinc forma aljába egy réteg piskótalapot helyezünk.
- Vastagon megkenjük a krémmel, utána ismét piskótalapot fektetünk a formába.Újra réteget kenünk a krémből. Ezt addig folytatjuk, míg a forma tele lesz.
- A végén kevés töltelékkel megkenve egy darab piskótatészta-szelettel betakarjuk.
- Hűtőbe tesszük. Mikor jól lehült, egy tálcára kiborítjuk. Kívűlröl is megkenjük a krémmel, és villával hosszában hullámos csíkokat húzunk díszítésül.
|